tiistai 19. heinäkuuta 2011

The For Ever Friends Teddyes-Rose Petals Cushion - my first sewing project for ages...

Yllätys,yllätys -minä täällä!!


Meidän perheen piti lähteä mökille mutta jouduimme perumaan loman tai paremminkin siirtämään sitä ....
Mutta ainahan voi keksiä vaihtoehtoista hupia ihan kotosalle ja niinpä ostaa täräytin markkinoiden edullisimman Singer-ompelukoneen !!! :D Kivaa !!
Minulle on jäänyt peruskoulun käsityö-tunneista kauheet traumat ,tuntuu että opettaja osasi nitistää kaiken kiinnostuksen koneella-ompeluun.Muistan että kaikki koulukäsityöni olivat jotain karseita tekeleitä ,huokaus.
Onneksi kiltti anoppini kannusti mua aikoinaan ja sain ommella hänen opastuksellaan...
Ensimmäinen projektini oli viimeistellä Ruusu-Nalle sohvatyynyksi.Eilen en löytänyt yhtään riittävän isoa kankaanpalaa varastoistani joten pilkoin vanhan keittiön verhon.
Hiukan luonnonvalkoista pitsiä saumoihin ja valmista tuli :)



Tsadaa!! Tässä uusi ystäväni,ompelukone! Ihan oikeasti olen maailman tumpeloin ompelija mutta jostainhan pitää aloittaa ja tälläiset "vain suoria saumoja,kiitos" työt on just sopivia.Keväällä vaihdossa saamani pupu-koriste pääsi viralliseksi kone-neulatyynyksi ja ripustin sen roikkumaan koneeseen.






Keittiön pöydällä sinkkiruukussa kukkivat ruusut muuttuvat auetessaan
kivasti kermankeltaisiksi

Kiitos jälleen ihanista kommenteista ja kiiltokuva kertomuksistanne .Nyt minäkin muistan ne Marin mainitsevat "peilit" joissa oli hienoja rouvia :)

*******************************************

I bought a new sewing-machine yesterday and finished my For Ever Frinds piece as a pillow.

There were no suitable fabric on my stash so I took my old kitchen curtains and used that fabric :D


The roses on my kitchen table are pale-pink but they change their colour when they open.

Very pretty!












17 kommenttia:

  1. OW Lumiruusu... I love that for ever pattern.. you stitched it up so beautifull and then your sewing skills... I'm so jealous!!!!! Very beautifull :))))

    VastaaPoista
  2. Kaunis tyyny! Nuo pitsit kruunaavat kokonaisuuden!
    Ihastelin kuvia, ja sitten olikin jotenkin lohdullista lukea että noin kaunista jälkeä sitä tulee vaikka olisikin huonoja kokemuksia koneompelusta... Ehkä minäkin vielä joskus rohkaistun ja opin. :)

    VastaaPoista
  3. A very adorable pillow. So cute! I am so happy for you getting a new sewing machine. That will be quite helpful with your projects.

    VastaaPoista
  4. Voi kuinka kaunis tuosta tuli!! Olen NIIN iloinen puolestasi. :)
    *tahtoo kans ompelukoneen, eikö joku vois vähän painostaa Murua...*
    Juu, vaihto on ok mun puolelta. Odottaa jo innoissaan. Synttärin lisäks vois tehdä joulun jos ei siinä liikaa sulle?

    VastaaPoista
  5. Kyllä tuli kaunis tyyny. Ihanasti sopii tuo kangas ja pitsit reunoihin. Upeita ruusuja ja unikot aiemmassa postauksessa ovat tosi kauniita!

    VastaaPoista
  6. Onpa ihana tyyny! Hyvä idea laittaa pitsiä saumaan. Siitä se lähtee! Suorilla saumoilla on hyvä aloittaa ja kohta huomaat osaavasi muutakin. Ei se niin kauhean vaikeaa oikeastaan ole.

    Vetoketjujen kanssa on omat niksinsä, samoin vaateompelussa. Mutta nekin oppii, varsinkin jos pääsee jollekin kurssille. Suosittelen, minulla on taustalla monta vuotta aikuisopiston vaateompelukursseja!

    Harmi kun loma siirtyi, mutta ehtiihän sitä myöhemminkin!

    VastaaPoista
  7. Harvinaisen kaunis tyyny pistelyineen ja viimestelyineen kaikkineen! :)

    VastaaPoista
  8. Oi, suloinen, romanttinen nalletyyny :)

    Onnea vain uudelle ystävyydelle tuon ompelukoneen kanssa. Kyllä sen kanssa kotona paremmin juttuun tulee kuin aikoinaan koulun koneen kanssa, luulen.

    (Minun moottoroitu Singer-mallini on muuten vielä "karvalakkisempi": siinä ei ole kuin suora ja siksak! En ole sitä kertaakaan kokeillut - tuli sedältä perintönä. Oma Riccarini on huomattavasti halvempaa ja huonompaa merkkiä, mutta kun olen sen kanssa jotenkuten väleissä, en ole viitsinyt sitä lähteä pettämään ;D. Saumurikin minulla lojuu varaston perillä, Riccar-merkkinen sekin, vaan enpä ole käyttänyt sitten lasten vauva-ajan, jolloin heille college-neuloksesta jotain väsäilin. Nyt eivät enää äidin ompelemia käyttäisi, se on varma :D.) - Niin, ja onhan mulla ne 2 polkukonettakin, koristeena vaan, vaikka - kuulemma - toimivat molemmat. Nättejä ainakin ovat :).
    Totta tuo, että omat niksinsä noissa on, vähän niinkuin kampaajilla hiustenleikkuussa jne. Minussa on semmoinen vika, että vaikka tiedän opetuksesta olevan hyötyä, aina yritän mieluummin itse, hammasta purren ja kantapään kautta, kaikki virheet tehden. Aikaahan siihen tuhraantuu, ja hermotkin palaa, mutta minkäs tälle luonnolleenkaan voi :D.

    VastaaPoista
  9. Kaunis tyyny. Et sentään ottanut verhoja suoraan ikkunasta? Kierrätys kunniaan. Ompeleminen on vähän vaikeeta, ainakin useimmiten :)

    VastaaPoista
  10. Äärettömän kaunis nalletyyny:) Ompeleminen on todella ihana harrastus, hienoa, että rohkaistuit ja aloitit sen. Pöh niille koulujen käsityönopettajille!

    VastaaPoista
  11. tyynystähän tuli kertakaikkiaan ihana. Kannatti aloittaa ompelu uuden koneen kanssa, tsemppiä teidän orastavalle suhteelle:)
    Harmi, että loma siirtyi, toivottavasti nappaa myöhemmin:)

    VastaaPoista
  12. Oi oi, niin ihana tyyny, tosi kaunis! Eiks ole ihana onnistua jossain uudessa asiassa? Minä olen muutaman vuoden uskaltautunut silloin tällöin tekemään ompelemalla tyynyjä ja on tosi hienoa kun onnistuu. Joskus menee vähän vikaan ja vinoon, mutta ei se haittaa, omatekemiä joka tapauksessa.

    VastaaPoista
  13. Tulipa kaunis!!!Ihanaa "oppia" uusia juttuja! Iloisena kirjauduinkin lukijaksi, tervetuloa myös romulyyliin, toivottaa riitta.

    VastaaPoista
  14. Hei!

    On ollut kesän aika niin kiireistä ettei meinaa ehtiä blogeja lukemaan ja kommentoimaan. On kyllä tosi ihana tuo sun tyyny! Niin söpö ja sun tyylinen. Onnea uudesta koneesta, siitä se lähtee.

    VastaaPoista
  15. How gorgeous! Love your idea of "recycling" your kitchen curtains :-)

    Hope all is well over your side of the world.

    http://firefliescatsinthegarden.blogspot.com/

    VastaaPoista
  16. Oh my!!! So adorable!! I love that pillow!!! :D
    Beautiful! Adorable! The cutest thing!!! =)

    VastaaPoista